Biologisch vlees bestellen voor meer dierenwelzijn

Je houdt van vlees, maar je vindt ook respect voor dieren en zorg voor het milieu belangrijk. Daarnaast wil je graag dat het vlees dat je op je bord krijgt een hoge kwaliteit en goede smaak heeft. Natuurlijk kan je stoppen met vlees eten, om de dieren en de planeet zoveel mogelijk te sparen. Kan je een goed stukje vlees op z’n tijd echter niet missen, dan is het beter om biologisch vlees te bestellen van dieren die prettig geleefd hebben en die natuurlijk voer hebben gehad.

De voordelen van biologisch vlees kopen

Biologisch boeren biedt veel voordelen voor het dier. Dieren die door een biologisch bedrijf worden gehouden hebben een fijn leven in een ruime leefomgeving, die zorgt voor meer beweging en natuurlijker gedrag. Dieren die naar buiten mogen en de beschikking over stro en biologisch voer hebben, ervaren minder spanning en zitten beter in hun vel. Een voordeel voor het milieu is dat het veevoer van minder ver komt, wat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. Bij biologisch vlees bestellen gaat het vlees van de boer naar de slager en vervolgens naar de consument. Dankzij deze korte lijnen weet je beter waar je aankoop vandaan komt en hoe het met het dierenwelzijn gesteld is.

Biologisch vlees: gezonder en smaakvoller

Als dieren zich prettiger voelen, dan is de smaak van het vlees dat ze leveren beter. Daarnaast krijgen de dieren natuurlijk, biologisch voer waarvoor geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Ook gebruiken ze geen preventieve medicijnen of groeibevorderaars en krijgen ze zo min mogelijk antibiotica bij ziekte. Biologisch vlees bevat veel vitaminen en mineralen die voor allerlei lichaamsprocessen onmisbaar zijn. Het is lekker mals, aangezien de dieren de tijd en ruimte hebben gehad om te groeien. Dat komt de smaak uiteraard ten goede.

JP Puurvlees voor eerlijke producten

Er zijn steeds meer biologische slagers. Bovendien kan je bij diverse slagerijen je biologische vlees online bestellen. Een slagerij die een hoge kwaliteit van de producten en het naleven van dierenwelzijn voorop stelt, is JP Puurvlees. Jaap van der Plas vormt de vierde generatie van een slagersfamilie en heeft een biologische slagerij in Nunspeet met een divers assortiment. Deze slager heeft eerlijkheid en transparantie hoog in het vaandel staan. Daardoor weet je precies waar je vlees vandaan komt, zoals het Vechtdal, Texel en Lelystad.