Hoeveel calorieën moet je binnenkrijgt als persoon?

Als persoon is het belangrijk om een aantal calorieën binnen te krijgen. Als je dit namelijk doet zul je merken dat je bepaalde doelstelling zult behalen. Of je nu wilt afvallen of je wilt aankomen, het is in beide situaties van belang om te kijken hoeveel calorieën je nodig hebt. Om deze reden is het goed om de caloriebehoefte berekenen. Hierdoor weet je direct hoeveel calorieën jij nodig hebt om jouw doelstelling te behalen. Als je de berekening hebt gemaakt is het vervolgens goed om je schema aan te passen. Hieronder zullen we het kort hebben over de mogelijkheden bij aankomen en afvallen.

Wil jij afvallen? Lees dit!

Als jij wilt afvallen is het in eerste instantie goed om het aantal calorieën te berekenen dat je nodig hebt voor je onderhoud. Op basis van je onderhoud kun je namelijk ervoor zorgen dat je onder je onderhoud komt waardoor je snel zult afvallen. Bij het afvallen is voeding enorm belangrijk en dit bepaald zo’n 60 procent je succes bij afvallen. Als we kijken naar het overige gedeelte ligt dit op zo’n 40 procent. Deze 40 procent wordt bepaald door sporten. Als je namelijk snel wilt afvallen is het noodzakelijk dat je genoeg beweegt om zodoende ervoor te zorgen dat je snel de kilo’s kwijt raakt. Ben jij benieuwd welke oefeningen je moet uitvoeren met het aantal herhalingen? Dan is het goed om een personal trainer een trainingsschema op te laten stellen. Hierdoor weet je zeker dat je jouw doelen zult behalen waardoor je optimaal kunt genieten van de prestaties die jij zult neerzetten.

 

Tot slot is het ook nog mogelijk om extra voedingssupplementen te gaan gebruiken als je wilt gaan afvallen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het nemen van een fatburner. Een fatburner zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling geactiveerd wordt waardoor je sneller zult afvallen. Dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt realiseren en daarom is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het nemen van een fatburner.

Wil jij aankomen? Pak het dan anders aan

Als je wilt aankomen is het goed om te benoemen dat je een andere strategie moet hanteren dan bij afvallen. Het begin is echter wel hetzelfde. Als eerst is het noodzakelijk om je aantal calorieën te berekenen zodat je precies weet wat je onderhoud is. Op basis hiervan is het advies om 20 procent er bovenop te doen zodat je zeker weet dat je niet te weinig binnen zult krijgen. Mocht je hier niet uitkomen, dan is het aan te raden om een voedingsschema op maat te laten maken. Voeding is namelijk van groot belang voor het behalen van je doelen en daarom is het zeker geen verkeerde gedachte om een specialist hiervoor in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat je jouw doelen zult behalen en dat is natuurlijk erg prettig! Naast het behalen van een voedingsschema is het ook aan te raden om een trainingsschema uit te voeren.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.