Waar dien je op te letten bij het aanschaffen van horeca stoelen?

Het inrichtingen van jouw horeca business is al een hele klus zijn. Door de vele verschillende keuzes kan het lastig zijn om nog een overzicht te hebben in wat je nog moet doen en waar je op moet letten. Je zal misschien denken dat het kiezen van horeca stoelen eenvoudig is, maar ook hierin beschik je over een keuze in veel verschillende soorten. Maar waar dien je allemaal op te moeten letten tijdens het aanschaffen van horeca stoelen?

#1 De stijl

Als jij een bepaalde stijl terug wil brengen in jouw onderneming dan wil je deze stijl natuurlijk ook terug laten komen in de stoelen. Kies jij voor een moderne look, dan ga je vervolgens niet voor stoelen met een Scandinavische stijl. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen welke stijl jij wilt terugbrengen in jouw horeca onderneming, zodat je vervolgens de horeca stoelen hierop kan aansluiten en hierdoor zorgt voor één geheel.

#2 Het materiaal

Houten stoelen, leren stoelen, metalen stoelen, stoffen stoelen en ga zo maar door. Je hebt zoveel verschillende soorten horeca stoelen. Het materiaal is daarbij ontzettend belangrijk, al helemaal in de horeca branche.

Daarom is het belangrijk om vooraf te gaan bedenken waar je de horeca stoelen voor wil gebruiken. Afhankelijk van waar de horeca stoel geplaatst wordt, kun je bepalen wat voor materiaal stoelen je wil. In de horeca is het namelijk verstandig om rekening te houden met hoe gemakkelijk de stoelen zijn in onderhoud. Je wilt de stoelen immers gemakkelijk af kunnen nemen.

#3 De afmeting

Aan de hand van de beschikbare ruimte zal je bepalen welke afmetingen de horeca stoelen dienen te hebben. Je kan kiezen voor een brede stoel of smalle stoel, maar de keuzes gaan nog verder dan dat. Naast de breedte hangt de afmeting ook af of je een horeca stoel wil met armleuning. Ook is het belangrijk om na te gaan of de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden. Dit zorgt voor overzicht op het moment dat er geen gebruik van wordt gemaakt en het ziet er ook nog eens netter uit. Door vooraf na te gaan waar je de horeca stoelen wil gaan plaatsen kun je vervolgens gaan nadenken wat welke afmetingen jouw horeca stoelen moeten hebben.

#4 Duurzaamheid

Binnen een horeca onderneming wordt er nu eenmaal ontzettend veel gebruik gemaakt van de horeca stoelen. Een stevige stoel is dan ook zeker van belang. Je wilt immers niet dat de horeca stoel na een half jaar omgeruild kan worden voor een andere stoel, omdat je al slijtage plekken ziet of dat de stoel niet meer functioneert. Daarom is het zeker belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van de horeca stoel die je van plan bent om aan te schaffen.

Keuzes…

Het maken van een keuze is op het gebied van horeca stoelen niet gemakkelijk. Er zijn verschillende punten waar je rekening mee zal moeten houden. Kaja.nl heeft een groot assortiment met horeca meubilair. Ben jij op zoek naar de mogelijkheden binnen jouw horeca onderneming? Bij Kaja helpen ze graag!