De vele mogelijkheden met sambal

Lekker koken is altijd een fijn idee. Het is bovendien leuk om te doen. Je wil ook weleens iets nieuws proberen. In dat geval is aan de slag gaan met sambal een goed idee. Daar kan je namelijk allerlei nieuwe wegen mee bewandelen. Vooral wanneer je kiest voor Aziatisch koken kan je er alle kanten mee op. Daarbij is het dan ook nog eens afhankelijk van het soort sambal dat je gebruikt wat de mogelijkheden zijn. Het is leuk om eens te bekijken welke kanten je allemaal op kan hiermee.

De bekende soort kiezen

Een goede optie is altijd het kiezen van een bekende soort sambal. Zo is onder andere badjak heel populair Dit komt omdat de bekende gerechten uit Azië dit bijna altijd wel in zich hebben. Denk alleen al aan de verschillende soorten nasi en bami die je ermee kan maken. Dat is dus alvast een reden om deze soort te proberen in je eigen keuken als je gaat koken.

Net wat meer smaak

Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien. Je hebt bijvoorbeeld ook mogelijkheden met sambal assem. Dit is een sambal die nog net wat meer op de smaak gericht is. Bijvoorbeeld door de combinatie met ketjap. Het zijn dit soort samenvoegingen van smaken die juist de keuken uit Azië zo interessant maken om te proberen. Je kunt hier zelf ook flink mee aan de slag gaan.

Sambal om te bakken

Een derde optie is de keuze om sambal te gebruiken, is door gebruik te maken van mogelijkheden om te bakken. Dat maakt veel vleesgerechten ook een flink stuk lekkerder om te nemen. Daarom is het juist ook zo aantrekkelijk om hiervoor te kiezen. Het bakken van kip past bijvoorbeeld goed bij de Aziatische gerechten. Dat kan dan op een lekkere en afwijkende manier wanneer je daar sambal bij gebruikt.