Lege flessen bestellen: deze materialen kun je kiezen

Lege flessen bestellen? Dan heb je nogal wat te kiezen. Wat betreft lege flessen bestellen zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het bestellen van flessen van glas, van metaal of van plastic. We bespreken hier de verschillende materialen waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om een keuze te maken.

Lege flessen bestellen: welk materiaal kies jij?

Lege flessen bestellen? Je zou dan kunnen kiezen voor glazen flessen. Deze flessen zijn ideaal voor thuisgebruik. Met glas kies je voor een geurloos en smaakloos materiaal. In een fles blijft jouw water lang op smaak. Glas is bovendien een duurzaam materiaal en een materiaal dat vrij is van chemicaliën. De smaak blijft behouden en nog een voordeel is dat je een glazen fles gewoon in de vaatwasser kunt doen. Je hoeft de fles dus niet handmatig te wassen. Nadelen? Glas is natuurlijk wel wat aan de zware kant en is bovendien breekbaar. Dat maakt deze flessen meteen ongeschikt voor onderweg en voor outdoor activiteiten.

Prima te gebruiken bij outdoor activiteiten

Wil je lege flessen bestellen, dan zou je ook kunnen kiezen voor metalen flessen. Deze zijn juist wel prima te gebruiken bij outdoor activiteiten. In de regel zijn metalen flessen niet te breken. Ook lekken ze slechts zelden. Water blijft bovendien lang vers en fris. Aan de andere kant is metaal niet echt duurzaam. Als je besluit te kiezen voor metaal, kies dan niet voor de goedkoopste optie. Want goedkoop kan wat betreft metaal wel eens duurkoop blijken te zijn.

Plastic flessen worden verreweg het meest gebruikt

Verreweg de meeste mensen die lege flessen bestellen, kiezen voor het bestellen van flessen van plastic. Groot voordeel is dat je te maken krijgt met zeer lichte flessen. Ook de prijs van plastic flessen is erg aantrekkelijk. Nog een ander voordeel is dat je de meeste plastic flessen gewoon in de vaatwasser kunt doen. Zo worden ze perfect schoon. Bij de keuze voor een plastic fles doe je er overigens wel verstandig aan om te kiezen voor een fles die BPA vrij is.

De belasting voor het milieu

Nadeel van het gebruik van plastic is natuurlijk wel de belasting voor het milieu. Omdat de plastic flessen vaak wel behoorlijk lang meegaan, blijft de impact op het milieu vaak toch beperkt. Verder is het zo dat een fles van plastic niet erg hittebestendig is. Dat alles samen maat plastic flessen perfect voor mee naar school, als je gaat hardlopen of bergbeklimmen. De flessen zijn weer minder geschikt voor warmere dranken, of wandelingen in de zon.

Krijg inzichtelijk waarvoor jij de flessen gaat gebruiken

Voor lege flessen bestellen dus aan de orde is, is het verstandig om eerst inzichtelijk te krijgen waarvoor je de flessen precies gaat gebruiken. Op basis daarvan kun je besluiten wat voor jou het beste materiaal is. Elke materiaal heeft voor- en nadelen. Bij de aankoop van plastic flessen is het overigens zo dat hoe meer je bestelt, hoe lager de prijs per fles wordt. Ook iets om goed over na te denken.